Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Sokan nem iratkoznak be a felvételt követőenKomoly problémát jelent a mai felsőoktatási rendszerben, hogy a felvételt nyert hallgatók jelentős része különösebb indoklás nélkül nem iratkozik be, és nem kezdi meg a tanulmányait.

Ezzel elveszik a lehetőséget azoktól a diákoktól, akik az üresen maradó helyeket szívesen betöltenék. A Budapesti Gazdasági Főiskola gyors lépéseket szorgalmazott a helyzet megoldására.

Sándorné dr. Kriszt Éva, a főiskola rektora az ATV Reggeli Jam című műsorában elmondta, ez a jelenség már több éve tart minden felsőoktatási intézményben. Náluk ebben a tanévben 5600 felvett hallgatóból 781-en nem iratkoztak be, közülük 344-en államilag finanszírozott képzésre nyertek felvételt. Felhívták a rektori konferencia figyelmét erre a problémára, és egy felmérés keretében keresik a részletes okait ennek a jelenségnek. Mint mondta, sokat segíthet a tájékoztatás, hiszen sokan azt sem tudják, hogy a költségtérítéses és az államilag finanszírozott képzés között van átjárhatóság, így az anyagi gondok nem feltétlenül kell, hogy akadályt jelentsenek.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó