Az ősz beköszöntével szinte mindent elárasztanak a tökös finomságok. Ez a tökös francia pirítós is hab a tortán, finom, puha, ízes, biztosan ez lesz az egyik új kedvenc őszi recept. Főleg, ha juharsziruppal tálaljuk!
A hagyományos francia pirítós elkészítésének első lépése, hogy összekeverjük a tojást, a tejet és egy kevés cukrot.
Most is hasonlóképp kezdjük, csak ezen összetevőkön túl még sütőtök pürét és sütőtökös fűszert adunk a keverékhez.
Ezután már csak meg kell forgatni benne a kenyereket, és süthetjük is meg őket. Aztán mehet is az asztalra, hiszen a francia pirítóst a legjobb azonnal tálalni. Ehhez a recepthez juharszirup vagy tejszínhab illik a legjobban.
Sütőtökös francia pirítós
Hozzávalók:
½ bögre sütőtökpüré
4 nagy tojás
2/3 bögre tej vagy növényi ital
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
1 csipet szerecsendió
12 szelet kenyér
Elkészítés:
Keverjük össze az alapanyagokat egy tálban a kenyér kivételével. Verjük habosra. Melegítsünk fel olajat vagy zsírt egy serpenyőben. Forgassuk meg a kenyereket a keverékben, és süssük meg az olajban vagy zsírban mindkét oldalát. Tálaljuk juharsziruppal vagy tejszínhabbal.
Forrás: mindmegette