Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az a legnagyobb baj ezzel a filmmel, hogy jóformán képtelenség úgy írni róla, hogy az ember ne lője le a közepén lévő áll-leejtős csavart, enélkül viszont csak az ilyen-olyan utalások maradnak, amik alapján nem biztos, hogy másoknak is kedvük támad megnézni.

Pedig kéne, mert olyan (az író besorolása alapján) "romantikus thriller" ez, amit már csak az ötlete (a fő csavar) miatt is szívesen megmutogatnék magam körül mindenkinek, hogy "nézd, ezt komolyan nem hiszem el, hát ez döbbenet, ilyen tééényleg vaaan?" (azóta utánakerestem, tényleg létezik ez az "eset", eddig még csak nem is hallottam róla).

{flvremote width="560" height="420"}http://h.fr.mediaplayer.allocine.fr/nmedia/18/65/83/87/19460609_fa1_m_001.flv{/flvremote}

Szóval anélkül, hogy nagyon sokat árulnék el a sztoriról, a film első egyharmadában végig azon gondolkoztam, hogy úúú, ezt mindenképp meg kellene mutatni minden olyan ismerősömnek, aki "harmadik" egy szerelmi háromszögben, és körülötte (rajta kívül) mindenki látja, hogy teljesen reménytelen a helyzete. Utána azonban következett a csavar, és onnantól minden átértékelődött bennem, a korábbi jeleneteket már egészen máshogy néztem, és ahogy az addig egysíkú szereplők (jó-rossz-gyáva-odaadó) egyre több oldalról látszódtak, kezdtem el izgulni, aggódni értük, hogy a végén lévő (sokadik) csavar után csak üljek, és vegyes érzésekkel bámuljak magam elé, körülbelül annyi értelmes megnyilatkozásra képesen, hogy "Na neeee. Ez kész."

Szóval ajánlom mindenkinek, aki...
- volt már szerelmes
- akinek még nem volt elborult hódolója
- kíváncsi egy olyan filmre, aminek tényleg nem láthatók előre a csavarjai
- szeretné kicsit megdolgoztatni az agyát
- még nem járt Bordeaux-ban (a város legszebb helyein vették fel a jelenetek egy részét)

Sajnos nem találtam a filmhez francia vagy magyar nyelvű ajánlót a Youtube-on, úgyhogy csak linkelni tudom a franciát, itt, aki pedig kíváncsi rá, az angol nyelvűt megtalálja a fent említett videómegosztón. Mindenesetre a filmet játszották az itthoni mozik is, szóval magyar felirat/szinkron található hozzá.

További franciafilm-ajánlók Gózon Eszter blogján a filmsfrancophones.blogspot.com-on!

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó