Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Micsoda nők (Sous les jupes des filles)

Végre megint egy igazi francia film ! Párizs, szabadság, szabadságvágy, a választás szabadsága és kockázatai, csipetnyi feminizmus, kétségbeesés és nevetés : hogyan legyünk boldogok ? Nyolc különböző nő: nyolc élet, nyolc féle vágyakozás a boldogságra. Mitől szenved egy menő divatcég vezetője és mitől egy négy gyermekes családanya? Mit szeretne egy buszsofőr, egy kezdő ügyvéd és mit az a nő, akinek épp nővé érik a „kislánya"? Ki milyen férfit tart az igazinak, olyannak, aki a mennyországba röpíti? Mikor legyünk hűségesek, és mikor bocsássuk meg a hűtlenséget? Ki az igazi barátnő? És mitől leszünk önfeledten boldogok? Ezek az élet egyszerre nagy és hétköznapi kérdései. Erről szól a film amúgy franciásan. Ahogy szeretjük.

SOUSLESJUPES

Sous les jupes des filles

Un véritable filme français : parisien, la liberté au focus, le choix de la liberté, le choix d'être heureux, un peu féministe, un peu d'amitié, beaucoup d'amour. Qu'est-ce qu'on a besoin encore ? Huit femmes toutes différentes (boss, femme de ménage, avocat, mère, chauffeur(se) de bus, médecine...), huit façons de vivre, huit désirs et des problèmes ressemblantes : le boulot, le patron, les enfants, les hommes ou les conjoints ou leurs absences, la vie sexuelle ou qu'elle n'existe même pas - enfin : la vie quotidienne. Les grandes questions de la vie. Comme les français les articulent.

Il faut absolument le voir : deux heures de rire et de bon amusement.

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó