Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

2007. május 6. - az elnökválasztás második fordulója. Míg a franciák kiöltöznek új elnökük megválasztására, Nicolas Sarkozy, győzelmének tudatában, házi köntösben, komoran és leverten bezárkózik otthonában. Egész nap próbálja elérni az őt kerülő Céciliát.

Lepereg az elmúlt öt év, amelynek során ellenállhatatlanul felemelkedik Sarkozy, zavaros ügyek, arcul csapások, háttérbeli összecsapások útján. A "La conquête" [Hódítás] egy férfi története, aki megszerzi a hatalmat és elveszíti feleségét.

Synopsis : 6 mai 2007, second tour de l'élection présidentielle. Alors que les Français s’apprêtent à élire leur nouveau Président, Nicolas Sarkozy, sûr de sa victoire, reste cloîtré chez lui, en peignoir, sombre et abattu. Toute la journée, il cherche à joindre Cécilia qui le fuit. Les cinq années qui viennent de s'écouler défilent: elles racontent l'irrésistible ascension de Sarkozy, semée de coups tordus, de coups de gueule et d'affrontements en coulisse. La conquête : L'histoire d'un homme qui gagne le pouvoir et perd sa femme.

{flvremote width="560" height="400"}http://h.fr.mediaplayer.allocine.fr/nmedia/18/82/74/16/19208250_fa1_h_001.flv{/flvremote}

A film megjelenésének dátuma / date de sortie cinéma : 2011. május 18.

(Ha nem jó a fordítás, csiszolj rajta hozzászólásban ;-))

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó