Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Françoise a „bolond szerelemről” (L’amour fou) énekel új albumán. Minden szavát elhisszük, csak azt nem hisszük el neki, hogy január 17-én éppen 69 éves lesz. Igazi kortalan nő, hiszen kinek ne jutna eszébe a sok gyönyörű divatkép, a gyönyörű arc és a „divat ikonja” elnevezés, amt ő híres szégyellőssége miatt egyáltalán nem szeretett. Sokkal több ő annál, tanult pszichológiát, asztrológiát, énekelt angolul, németül, olaszül és természetesen franciául. Szerepelt filmekben, duettet énekelt, gitározott, dalokat írt.

Ki hát ő? Nekem a kortalanság szimbóluma.

Sok helyen írnak róla, méltatják tehetségét, pályafutását. Nekem elég ránézni az arcára, és eszembe jut a kicsi vékony lány aki a 60-as évek divatruháiban énekel, minden mozdulata, arcának rezdülése ugyanaz maradt. Fehér a haja, szinte smink nélkül ül a France Tv stúdiójában a L’amour Fou CDje és ugyanakkor, ugyanazzal a címmel megjelenő könyve kapcsán. Fiatalos és légies, nem torzítja el arcát a botox, vagy a plasztikai műtétek. Gyönyörű.

A hangja, a dalai, de legfőképpen ő. Úgy, ahogy van. Ha nem fiaim lennének, ha csak egy kislányom lenne, őt mutatnám meg neki, mint példaképet, hogyan kell elegánsan, méltósággal idősödni. De nincsen kislányom, így viszont minden kislánynak ajánlom, hogy pár percig nézze, hallgassa őt, fiatalon, idősebben és most.  Ha kicsit több ideje van, olvassa el a könyvét, legalább az utolsót – bár magyarul még nem jelent meg, de talán vannak sokan olyan szerencsések, hogy eredetiben is olvashatják.  De leginkább azt ajánlom, hallgassák meg dalait, hiszen csodásan énekel, 60-as, 70-es,

80-as évek, 2000 után, teljesen mindegy. Kortalan.

Nézd meg az interjút és mondd el véleményedet, vagy hogy Neked mit jelent Françoise Hardy.

Boldog születésnapot Francoise Madelaine Hardy!

(Bertha Veronika)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó