Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Két okos ingyenes programra hívom fel a figyelmeteket, amik segítik a nyelvtanulást, gyakorlást, szövegértést, kiejtést.

Nem mondok újat, az idegennyelvű zene hallgatása kiváló lehetőség a nyelvgyakorláshoz. Ha éppen a számítógép előtt ülünk nem gond az éppen hallott zeneszám szövegének megtalálása az ismert oldalakon. A telefonok fejlődése azonban ezen a területen is megkönnyíti a dolgunkat. Nem beszélve arról, hogy ezt a tömegközlekedésben zötyögve, a postai sorbanállás alatt vagy a vécén eltöltött időben is tudjuk kihasználni...

A Musixmatch program segítségével - élő adat- vagy wifikapcsolat megléte esetén - a zene lejátszásával szinte egyidőben hozzájutunk a számok szövegéhez, így jót szórakozhatunk esetleges félreértéseinken vagy rövidre zárhatjuk a nem értett szavak miatti dühöngésünket. A program az mp3 (vagy wma) fájlok meta információit küldi el egy ötmillió számot tartalmazó adatbázisba. Ha az előadót, számot megtalálja, máris megjelenik a dal szövege. Kedvenc számainkat megcsillagozhatjuk, hogy az újraolvasást később a zene újrahallgatása nélkül is megtehessük.

Ha nem akarjuk a Musicmatch lejátszóját használni, mert másik szoftra esküszünk, lehetőség van a "musiXmatch - paroles plugin" telepítésére is. Ez a legismertebb lejátszókkal együttműködik. Ahogy elindul az új zeneszám, néhány taktus után az értesítési területen jelzi, hogy szöveget talált. Erre tappintva előjön a szöveg és élvezhetjük ennek ismert előnyeit.

A "Learner's MP3 Player" szintén egy hasznos alkalmazás: a telefonra töltött mp3 nyelvleckében könnyen navigálhatunk vele. Legnagyobb okossága, hogy a "tekerő" gombok közé betettek egy 5 másodperccel vissza és előre gombot, ami a szavak, kifejezések helyes kiejtésének gyakorlását segíti.

Te is ismersz nyelvtanulást segítő alkalmazásokat? Tedd közkinccsé hozzászólásban! Természetesen nem csak Androidos ajánlatokat várunk!

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó