Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A mûsorban megszólaló Maradi István még hozzátette: “A mobil ereje abban rejlik, hogy egy bárhol, bármikor eléretõ tudásbázis". Manapság a munkaerõ-piacon való boldoguláshoz legalább egy idegen nyelv társalgási szintû ismerete szükséges. Ettõl a felismeréstõl vezérelve, sokan neki is fognak a tanulásnak, azonban a kezdeti lelkesedés és elhatározás hamar alábbhagy. Ennek oka, hogy a munka, család és a gyerek mellett a nyelvtanulók többsége nem tud rendszeresen leülni a könyv elé, pedig ez lenne a kulcsa egy idegen nyelv sikeres elsajátításának. Az elfoglalt fejlõdni vágyók kedvence lehet tehát a mobiltelefon.

A gondolkodás elsõsorban vizuális képekbõl építkezik.

A multimédiás tartalom mellett, a nyelvoktató sms azt is lehetõvé teszi, hogy naponta érkezzen szöveges - például szavak, nyelvtani feladatok - tudásanyag a mobilunkra. Az üzenetek rövidsége - melyet megtöbbször a mobiltanulás hátrányaként jegyeznek - a nyelvtanulás esetében kifejezetten elõnyös, hisz így nem bújhat ki a nyelvtanuló a tanulás alól, azzal az ürüggyel, hogy nincs ideje. Azt, hogy a szövegcentrikus tanulást, miért egészítik ki hatékonyan a multimédiás tartalmak, Nyíri Kristóf, filozófiaprofesszor, a BME egyetemi tanára a következõképpen magyarázta: "A kettõs kódolás elmélete kimondja, hogy az agy két féltekéje - a képies és a verbális - egymással együttmûködésben éri el a legjobb teljesítményt. A képeknek szavakra van szükségük, hogy logikai rendbe álljanak, viszont a gondolkodás elsõsorban vizuális képekbõl építkezik." Aki lemaradt az elõadásról, interneten május végétõl újra nézheti a www.mindentanulas.hu weboldalon, ahol az elõadások és a kerekasztal-beszélgetések mellett színes fotók, riportfilmek között is lehet böngészni.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó