Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

 

A nyelvtanulás alapja az idegen szavak jelentésének ismerete, a szavak megtanulása. Ezt a „nem szeretem” feladatot segíti egy ügyes Chrome-bővítmény, amelyiknek köszönhetően szinte észrevétlenül tanulhatunk szavakat böngészés közben.

A Language Immersion for Chrome nevű, egyelőre még kísérleti stádiumban lévő bővítmény letöltése után megjelenik az ikonja a felső eszközsorban. Ha duplán rákattintunk, választhatunk nyelvet a Google fordítója által ismertek közül (igazán bőséges a választék), illetve egy csúszkán beállíthatjuk nyelvtanulási szintünket is.

Ezután ha idegen nyelvű szövegeket nézünk a neten, bizonyos szavak két hátteret kapnak és a választott nyelvre fordítódnak. Ha rájuk kattintunk, megjelenik az eredeti szó.

Ismerve a Google fordítójának képességeit a magyar nyelvvel kapcsolatban, a magyarra fordítást csak kezdő szinten javasoljuk (ott viszont jól teljesít a bővítmény), viszont két idegen nyelvnél (például ha már tudunk angolul és németül tanulunk), remekül használható a kiegészítő.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó