Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Compréhension écrite – Szövegértés

Elle a sauvé sa famille grâce à une idée brillante -- Egy zseniális ötletnek köszönhetően megmentette családját

Avec son compagnon et sa fille de six ans, Natasha Elcock a été coincée au onzième étage de la Grenfell Tower en feu mardi soir (le 14 juin). Pour s’en sortir, elle a inondé son appartement.

Élettársával és hat éves kislányával, Natasha Elcock a Grenfell Tower tizenegyedik emeletén ragadt kedd esti (június 14-i) tűz kitörésekor. Hogy ki tudjanak szabadulni, vízzel árasztotta el a lakást.

Suite au début de l’incendie qui s’est déclarée aux alentours de 1h du matin, les autorités britanniques avaient conseillé aux habitants de rester dans leurs appartements. Il était trop dangereux d’essayer de descendre et les portes anti-incendie pouvaient retenir le feu encore un moment.

A tűz kitörését követően, amely hajnali egy óra körül történt, a hatóságok azt tanácsolták a lakosoknak, hogy maradjanak lakásaikban. Túl veszélyes lett volna távozni és a tűzálló ajtók egy ideig tartani tudják a tüzet.

Voyant que l’incendie ne cessait de se répandre, Natasha Elcock, a eu la brillante idée d’ouvrir les robinets dans son appartement. «J’ai inondé la salle de bain. Cela a gardé l’appartement humide. Cela nous a peut-être sauvé la vie», a-t-elle avoué au Sun.

Látva a tűz gyors terjedését, Natasha Elcock-nak remek ötlete támadt, kinyitotta a vízcsapokat a lakásban. "Elárasztottam a fürdőszobát. Ez nyirkosan tartotta a lakást. Talán ez mentette meg életünket" - nyilatkozta a Sun-nak.

À l’arrivée des pompiers, la porte était trop chaude pour pouvoir la pousser. Natasha Elcock, son compagnon et sa fille (6 ans) se sont donc réunis sur le sol inondé, dans la pièce la moins chaude de l’appartement, tout en attendant les secours et en criant à l’aide. Les équipes de sauvetage sont arrivées à 3 heures du matin et cette petite famille a pu s’en sortir sain et sauf.

A tűzoltók érkezésekor, az ajtó túlságosan forró volt, hogy azt be tudják nyomni. Natasha Elcock, élettársa és kislánya a vízzel elárasztott padlón a lakás hűvösebb részén vártak a segítségre. A mentőcsapatok három óra körül érkeztek meg és ez a kis család épen, egészségesen menekült meg.

Source : senenews

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó