Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A Francia nyelv lexikona közérthetően, bőséges példaanyaggal illusztrálva, újszerű módon, egymást betűrendben követő közel 900 szócikkben tartalmazza mindazokat a hasznos és érdekes információkat, amelyeket a francia nyelvről, hasznalatának szabályairól és szabálytalanságairól tudni kell. A nyelvtani jelenségek teljes körű, kontrasztív módszerű tárgyalásán túl számtalan érdekes, izgalmas adalékkal is szolgál.

A francia nyelv lexikona

Megtudható belőle például, hogy: - mi az, amit a legjobb fordító sem tud tökéletesen franciáról magyarra lefordítani -> FORDÍTÁS, - miért olvasható francia nyelvű felirat Nagy-Britannia címerében -> ANGOL ONORMANN, - a „tenisz" szó nem angol, hanem francia eredetű -> dublett, - Franciaországon kívül még hol és hogyan beszélnek franciául -> FRANCOPHONIE, - hogyan kell francia nyelvű levelet írni -> levélírás, - melyek a tipikus francia gesztusok -> gesztusok, - milyen dátumot jelöl a 9 thermidor -> napiak, - mi jellemzi a mai francia internetes nyelvhasználatot vagy sms-nyelvet -> @, e-mail, internet, sms-stílus, - hogyan kell szólítani a francia orvosokat -> megszólítás, - kik is azok a „halhatatlanok" -> ACADÉMIE FRANCAISE - mit jelent, ha egy francia névjegykártyán azt olvassuk: „ancien élévé de I'ENA" -> ENA...

A kötet szerzői Bárdosi Vilmos, az ELTE Francia Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára és Karakai Imre, franciatanár, fordító, mindketten több sikeres nyelvkönyv, nyelvtan és szótár írói. E művüket középiskolásoknak és egyetemistáknak, magántanulóknak és tanfolyami hallgatóknak, franciatanároknak, továbbá mindazoknak ajánlják, akiket érdekel a francia nyelv.

3.791 Ft - Listaár: 3.990 Ft
Megtakarítás: 5%
Törzsvásárlói kedvezmény: 15% -ig

Megjelent a(z) CORVINA KIADÓ KFT gondozásában.
Szállítás: 1-3 munkanap
Oldalak száma: 612
Borító: KÖTVE
Formátum: B 5 250 X 175
Súly: 1370 gr
Adatok: MÁSODIK, BŐVÍTETT ÉS JAVÍTOTT KIADÁS
ISBN: 9789631357042
Nyelv: MAGYAR- FRANCIA
Kiadás éve: 2008
Árukód: 2124091 / 1048189

Érdekesnek tartod? Vedd meg ezt könyvet a Librinél! Klikk ide!

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó