A szakmai szókincs sorozatban megjelent Francia-magyar, Magyar-francia gasztronómiai szakszótárat elsősorban a vendéglátóiparban dolgozók és a vendéglátóipari képzésben résztvevő diákoknak és oktatóknak ajánljuk.
Haszonnal forgathatják a szótárt azok a fordítók és újságírók is, akik munkájuk során szembesülnek a gasztronómiai szaknyelv okozta problémákkal.
Segítségre lelhetnek a turisták, amikor külföldön járva az étlapot böngészik, élelmiszerüzlet polcain keresgélnek vagy a helyi piacon maguk akarják kiválasztani a megfelelő főzési alapanyagokat.
Szótár főbb jellegzetességei:
- Összesen mintegy 5000 aktuális szakkifejezés nyelvenként, kb. 6000 fordítással irányonként
- Szakterületek: általános gasztronómia, elkészítési módok és főzési fortélyok, hozzávalók, fűszerek, gyümölcs- és zöldségfajták, ételek és italok stb.
- Függelék: francia és magyar étlapok és receptek fordítással, országismereti információk, hasznos címek a vendéglátóipar és gasztronómia területéről
A Gasztronómiai szótár a francia mellett német, angol, olasz és spanyol nyelveken is megjelent.
A terméket a Grimm Kiadó oldalán vásárolhatod meg kedvezménnyel! Klikk ide!
Megjelent a(z): Grimm Kiadó gondozásában
szállítás: 1 munkanap
oldalak száma: 184
borító: puhatáblás, ragasztókötött
súly: 196 gr
ISBN: 9789637460562
Nyelv: Francia-magyar
Sorozat: Szakmai Szókincs sorozat
kiadás éve: 2008
Mintaoldalak a kiadványból (nagyításért klikk a képre!)