Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
Le pont de Normandie (pont de Honfleur) - Calvados (Basse-Normandie)
A normandiai híd (Honfleur híd) - Calvados (Basse-Normandie)
 
 
À l'époque de sa construction, le pont de Normandie et ses 856 mètres en font le pont à haubans le plus long jamais construit. 
 
Építésének idejében, Normandia hídja 856 méteres magasságával a leghosszabb ferdekábeles hídja volt, amelyet valaha építettek.
 
Aujourd'hui, il occupe la sixième place du classement mondial. La construction du pont a débuté en 1988. C’est Jacques Chirac, alors Premier ministre qui en pose la première pierre, le 22 mars. Les travaux durent 6 ans et le pont ouvre à la circulation début 1995. C'est le succès du pont de Tancarville qui insuffla le projet d'un second pont pour l'estuaire de la Seine facilitant l'accès à la Basse-Normandie et, plus largement à l'Ouest.
 
Ma a világranglistán a hatodik helyet foglalja el. A híd építése 1988-ban kezdődött. Az akkori miniszterelnök, Jacques Chirac tette le az alapkövét. A munka hat évig tartott és a híd 1995 elején nyitotta meg kapuit a forgalom előtt. A Tancarville-híd sikere megindította egy második híd projektjét a Szajna torkolatánál, amely megkönnyítette Alsó-Normandiába és szélesebb körben a Nyugat felé való bejutást.  
 
Une petite vidéo
 
 
Source : detoursenfrance
A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó