Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Monument antique le plus visité de France avec 1,5 million de visiteurs, le Pont du Gard est l’un des principaux atouts culturels de la région Languedoc-Roussillon. C’est l’un des vestiges romains les plus emblématiques de France. Construit au Ier siècle après J.-C., le célèbre pont sur le Gardon, était la pièce maîtresse d’un aqueduc long de cinquante kilomètres. Une prouesse technique doublée d’une œuvre d’art. Le nom de son architecte est resté un mystère.  Le Pont du Gard est classé au patrimoine mondial de l’UNESCO depuis 30 ans et labellisé Grand Site de France** depuis 2004.

A legtöbb – 1,5 millió - turista által látogatott franciaországi ókori műemlék, a Pont du Gard Languedoc-Rouillon régió egyik legfontosabb kulturális nevezetessége. Ez a Franciaországban található legemblematikosabb római romok egyike. Az időszámításunk utáni első században épült, a Gardon folyón átívelő híd egy ötven kilométer hosszú vízvezeték egyik legfontosabb része volt. Valóságos technikai hőstett és műalkotás egyben. Építésze nevét homály fedi.  A Pont du Gard harminc éve az UNESCO világörökségének része, és 2004 óta a Grand Site de France címmel ellátott területek része.

**Grand Site de France : az Ökológia, a Fenntartható Fejlődés és Energiaügyi Minisztérium által kiadott címke, amelynek célja a magas hírnévvel rendelkező francia természeti területek megörzése és javítása. Ezeket a szabályokat beépítették a Környezetvédelmi Kódexbe. 

Source : detoursenfrance

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó