Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech


Járjuk be Franciaországot - Saint-Étienne

Saint-Étienne a Rhône-Alpes régió Loire megyéjében található, Lyontól 60 km-re délnyugatra. Franciaország egyik legjelentősebb iparvárosa. Régóta ismert szénbányászatáról, majd később kés, kard és fegyvergyártásáról. A város egyetlen hosszú főútvonal mentén fekszik. 2011-ben lakosainak száma 173 ezer volt. Külterületekkel együtt 500 ezer lakost számlál, beleértve az Ondaine- és a Gier-völgyben található városkákat is. A város két vízgyűjtő területtől van elkülönítve, a Furan (vagy Furens), amely majdnem teljes egészében átszeli a várost északtól délig és a Loire-ba ömlik valamint a Janon, amely a Rhone mellékfolyója. madrid és Szófia után az egyik legmagasabban fekvő európai város, tengerszint feletti magassága több, mint 480 méter. Földrajzi elhelyezkedésén kívül érdemes megemlíteni mind a St-Étienne, mind a Ste-Merie templomokat és a Palais des Arts, művészetek palotáját, ahol szépművészeti, fegyver és bányányászati kiállítások kaptak helyet.

Egy rövid videó: 

 

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó