Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Golden Globe díjat kapott a "Saul fia" -- Golden Globe pour le « Fils de Saül »

Az M1 közszolgálati televízió szerint, ez az első alkalom, hogy magyar film és frankofón rendezője, Nemes László megkapta a Golden Globe díjat, mint az Oscár-díj belépőjét, tegnap, a külföldi filmek kategóriájában.
Ezt a díjat a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége ítéli oda. A Cannes-i filmfesztiválon nagydíjas film esélyes lehet a február 28-i Oscarra is a a legjobb külföldi filmek kategóriájában.

Pour la première fois, selon la télévision publique M1, un film hongrois et son réalisateur francophone, Némes Laszlo (il a vécu à Paris de 1989 à 2003) a reçu le Golden Globe, antichambre des Oscars, dans la catégorie films étrangers hier à Los Angeles.
Ce prix est décerné par les journalistes étrangers accrédités à Hollywood. Le film, primé à Cannes, pourrait très bien recevoir l’Oscar du meilleur film étranger le 28 février prochain.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó