Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Egyedülálló kísérlet keretében a Renault egy franciaországi település összes lakosának átadott egy Zoe villanyautót. Három évig kizárólag elektromosan fognak közlekedni az emberek.

A franciaországi legdélibb, Spanyolországgal határos szakaszán fekvő Appy meglehetősen elszigetelt település. A hegyi faluban a legutóbbi adatok szerint huszonöten laknak, és mind emissziómentesen közlekednek mostantól három éven át.

A Renault azt szeretné bizonyítani a kísérlettel, hogy a modern villanyautók univerzálisan használható, teljes értékű közlekedési eszközök, amelyek még egy isten háta mögötti, kétutcás települést is képesek összekötni a civilizációval.

Minden háztartást otthoni töltődobozzal szereltek fel, valamint a faluban felállítottak egy egyenáramú gyorstöltő pontot.

A kísérletben a Zoe 52 kWh kapacitású akkuval szerelt, 15-ös kerékszett esetén 395 km WLTP-hatótávolságú, új generációs kivitelei vesznek részt.

Forrás: vezess - Svékus Gergő

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó