Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Párizsban, az UEFA-kupa csoportkörének harmadik fordulójában, a Paris St. Germain és az izraeli Hapoel Tel Aviv a játéknap egyik legizgalmasabb összecsapását vívta. A vendégek már a hatodik percben két góllal vezettek, de az elsõ félóra végére kiegyenlített a hazai együttes. A szünet elõtt az izraeliek újabb gólt szereztek, majd a második félidõben bebiztosították gyõzelmüket.

Megtámadták az ellenféllel szimpatizálókat

A találkozó után a hazai szurkolók elõbb edzõjük ellen tüntetek, ami nem meglepõ, hiszen a bajnokságban mindössze a 14. helyen állnak, és a nemzetközi kupában is veszélybe került a továbbjutás. A kezdeti szitkozódás után aztán az ellenfél szurkolóin kezdték kitölteni dühüket a franciák, aminek tragédia lett a vége.

A párizsi rendõrség tájékoztatása szerint egy civil ruhás nyomozó az összecsapás után nem sokkal a stadionon kívül arra lett figyelmes, hogy mintegy 150 PSG-fanatikus rátámadt a vendég Hapoel néhány francia szimpatizánsára. A bajba jutottak segítségére sietett, a tömeg azonban ellene fordult, ezért kénytelen volt fegyverét használni.

Elõbb könnygázgránát, majd lövések

A rendõr elõbb könnygázgránátot vetett be a randalírozók feloszlatására, majd, miután nem járt sikerrel, rálõtt kettõre támadói közül. Egyikük azonnal életét vesztette, míg a másikat súlyos állapotban szállították kórházba.

Az esettel kapcsolatban kiderült, a felbõszült drukkerek szélsõjobboldali szimpatizánsok voltak és a "Franciaország a franciákért" rigmust kiabálva rontottak rá az izraeli együttes szurkolóira. A rendõrség továbbá azt is közölte, a beavatkozó rendõr fekete volt. (Forrás: index)

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó