Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Drámai eset történt a franciaországi Toulonban. Két nőt - egy ötvenév körüli anyát és huszonéves lányát - ütött el a szupervonat motorkocsija.

Búcsúlevelet hagytak hátra, amit az apa talált meg.

"Kettős öngyilkosságról van szó, amit azért követtek el, mert nem tudták elviselni a másik lánytestvér néhány hónappal ezelőtt elkövetett öngyilkosságát" - magyarázza az esetet egy tisztviselő, Xavier Barrois. "Búcsúlevelet hagytak hátra, amit az apa talált meg".

A vizsgálathoz közel álló forrás szerint az öngyilkosság ugyanott és ugyanúgy történt, mint a családtag öngyilkossága korábban. A két nõ rendkívül elkeseredett állapotban volt.

"Az eset 17:45-kor történt a Paris-Nice vonalon" - közölte az SNCF (a francia vasúttársaság, a szerk.) illetékese. A vonat 400 méteren keresztül fékezett, mire meg tudott állni, majd közel három órán át blokkolták a vonal teljes forgalmát.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó