Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az Air Méditerranée légitársaság közölte, hogy Párizsból érkezett járatának utasai ki sem szállhattak a gépbõl Szebha repülõterén. A repülõgép majd három órán át vesztegelt a kifutópályán, majd visszaindult Párizsba.

Líbiában vasárnap lépett életbe az a jogszabály, amelynek értelmében valamennyi európai polgárnak rendelkeznie kell útlevele arab nyelvû fordításával, még akkor is, ha érvényes líbiai vízummal rendelkezik. Az Air Méditerranée nem tudott errõl a változásról, és sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy a líbiai hatóságok nem értesítették errõl elõzetesen.

A szebhai repülõtéren olyan szigorúan vették az elõírásokat, hogy nem engedték felszállni a repülõgépre várakozó francia utasokat sem, noha mintegy ötven embert még el tudott volna vinni a gép. Összesen nyolcvanhárman jártak ily módon pórul, értük hétfõn küld gépet a légitársaság.

A Párizsba hétfõn hajnalban visszatért repülõ egyik utasa viszont azt mondta, hogy ha a szebhai repülõtéren várakozó honfitársai nem csináltattak arab nyelvû fordítást útlevelükrõl, akkor a líbiai hatóságok õket sem engedik át a határon.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó