Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Úgy alakítják át az Eiffel-torony környékét, hogy a parkok, fák kapják a főszerepet. Egy hidat is végleg lezárnak és parkosítanak.

Teljesen átalakítanák a párizsi Eiffel-torony környékét a 2024-es olimpiára egy új tervnek köszönhetően – számolt be a Le Parisien.

A győztes tervet kedd este hirdették ki, eszerint pedig a torony környékén 54 hektáron hoznának létre egy parkosított területet a Szajna két oldalán.

Átalakítanák az Eiffel-toronnyal szemben a Trocadéro kertjeit, illetve az egykori kiállítási épületek mögött a jelenlegi forgalmas teret is lezárnák az autók előtt és befüvesítenék, az autóknak körbe kellene mennie.

A Trocadéro parkjait felújítanák, és a rakpartot is lezárnák, alagútba terelve az autókat.

A terv kétségkívül legérdekesebb eleme a Iéna híd lezárása az autók elől, a hídon ugyanis egy parkosított sétányt hoznának létre fákkal és füves területtel.

A Mars-mező eddig is parkosítva volt, most viszont a torony oldali rakpartokat is tovább parkosítanák, sétányokat létrehozva ott.

Anne Hidalgo, Párizs polgármestere a Le Parisiennek azt mondta, a város nagyon sűrűn lakott, és sokan is látogatják, a lakóknak ezért szüksége van olyan nagy terekre, ahol levegőhöz jutnak.

Source : hgv, portfolio

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó