Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

2006 óta a Hamasz foglya Gilad Salit francia-izraeli kettős állampolgárságú katona. Édesapja kedden találkozott Nicolas Sarkozy francia elnökkel Párizsban, hogy a fia helyzetéről tárgyaljanak.

Egy riporter arról kérdezte az apát, hogy igaz-e, hogy francia felkérésre a szír elnök, Basar Asszad közben járt Háled Mesál Hamasz vezetőnél, hogy elengedjék a fiút. Noam Salit válaszában elmondta, hogy nincs információja Asszad közreműködéséről.

Izrael úgy gondolja, hogy a gázai határátkelőhelyeken alkalmazott szigorú szankciók további alkalmazásával rá lehet bírni a Hamaszt, hogy szabadon engedje a fiút. Egyiptom korábban szorgalmazott egy fogolycserét, de Izrael nem egyezett bele, hogy 500 palesztin rabot - köztük több terrorista vezetőt - engedjen szabadon Gilad Salitért cserébe.

 

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó