Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Mûholdon és kábelen is fogható - az elsõ nap csak interneten sugárzott - csatorna, amely 90 ország 75 millió háztartásába jut el Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, valamint New Yorkban és Washingtonban. A Jacques Chirac államfõ kezdeményezésére létrejött hírtévé célja az, hogy a CNN amerikai hangjával szemben a francia köztársaság alapértékeinek szellemében szélesítse ki a nézõk látószögét.

A France 24-et a francia közszolgálati tévécsatornákat magába foglaló France Télévisions és a TF1 országos kereskedelmi csatorna mûködteti – az AFP francia hírügynökséggel és a Radio France Internationale (RFI) rádióval együttmûködve – évi 86 millió euróból. A Párizs egyik déli elõvárosából, Issy-les-Moulineaux-ból sugárzó hírtévé 380 munkatársat foglalkoztat. (Forrás: MTI/AFP)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó