Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A franciaországi postahivatal már be is vezette a híres parfüm grafikájával ellátott Valentin-napi bélyegeket.

A La Poste már huszonegy éve, a Valentin-nap közeledtével olyan, a szerelemhez kapcsolódó, szív alakú bélyegeket bocsát forgalomba, amelyeken egy-egy francia luxusmárka valamilyen jellegzetes motívuma köszön vissza. Volt már Lacroix, Givenchy, Chanel, Cacharel, Hermès is a bélyegeken, és 2021-ben újra a Chanelen, mégpedig ikonikus illatukon, a világ legismertebb parfümjén van a sor.

A január végén megjelent bélyegből két verzió készült: a 2,16 euró értékű piros, fekete és pink színkombinációból 1,2 millió darab, míg az
1,08 euró értékű narancs, piros és feketéből 2,52 millió.

A La Poste döntése érthető, hiszen idén van a No. 5 centenáriuma. Az illatot száz éve, 1921-ben Gabrielle Chanel kérésére a francia-orosz kémikus és parfümőr, Ernest Beaux alkotta meg.

Les timbres Cœur par Chanel

Chaque année, une personnalité reconnue de l’univers de la mode et du luxe relooke le timbre Cœur de La Poste.
Avis aux collectionneurs : en 2021, c’est la maison Chanel qui est de nouveau mis à l’honneur !

En 2021, découvrez les nouveaux timbres Cœur de La Poste imaginée par la maison Chanel. Lorsque l’on pense à Chanel, difficile de ne pas penser au célèbre parfum N°5, créé en 1921 par Gabrielle Chanel. 100 ans après sa naissance, N°5 de Chanel est mis en scène sur deux timbres exceptionnels.

Le 5, chiffre porte-bonheur de Gabrielle Chanel et la célèbre bouteille de parfum s’unissent dans un cœur, symbole de l’amour éternel. Le rouge, couleur de la vie selon Gabrielle Chanel, est également présent.

Si vous souhaitez déclarer votre flamme à l’être aimé, faîtes confiance au parfum iconique de Chanel et choisissez de parer vos courriers d’un flamboyant cœur rouge ou rose.

Forrás: digitalhungary / laposte

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó