Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Belgium felé vette az útját a francia hatóságok hétfői bejelentése szerint az a két gengszter, akik vasárnap szöktek meg börtönükből. A bejelentés szerint hétfőn a bűnözők nyomára bukkantak a rendőrök, de eddig eredménytelen volt az országúti autós üldözés.

A francia rendőrség elitegységének, a GIPN-nek az ügynökei autókkal és helikopterekkel eredtek a nyomukba, de a hajsza még nem vezetett eredményre.

A francia rendőrség szerint a két bünöző egy közép-franciaországi börtönben vasárnap túszul ejtett két őrt, majd felrobbantották a biztonsági átjárókat olyan robbanószerekkel, amiket becsempésztek nekik. Miután kijutottak a szabadba, elengedték a két börtönőrt, elloptak egy kocsit, és elhajtottak. A francia rendőrség elitegységének, a GIPN-nek az ügynökei autókkal és helikopterekkel eredtek a nyomukba, de a hajsza még nem vezetett eredményre.

A bűnözők később megszabadultak a kocsitól, és szereztek egy másikat, miközben az autóban ülő idős férfit és az unokáját ugyancsak túszul ejtették. Ezután arra kényszerítették a férfit, hogy vigye őket észak felé. A hatóságok közlése szerint sikerült elkerülniük a rendőrségi ellenőrző pontokat, és elérték Párizs egyik külvárosát, majd tovább menekültek, azután Arras-nál sértetlenül elengedték a férfit és unokáját. Itt ismét autót váltottak: egy harmadik kocsit is elloptak, miután fegyvert szegeztek a tulajdonos fejének.

A rendőrség bejelentése szerint az egyik szökevény a 37 éves Christophe Kider, akit életfogytiglanra ítéltek egy 1999-es fegyveres rablásért, amelyben túszokat ölt meg, mert azok megpróbáltak megszökni. A másik a 30 éves Omar Top El Hadzs, akinek azért kellene 2020-ig börtönben lennie, mert tűzharcba keveredett a rendőrökkel. A hatóságok szerint a szökés előtt a foglyokat két nő látogatta meg, és valószínűleg közük lehet a két bűnöző kitöréséhez. A két nőt ezért őrizetbe vették.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó