Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Gyereket szeretne Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök felesége, derül ki egy hétvégén megjelenő interjúból. A 41 éves Carla Bruni életkora miatt az örökbefogadást sem zárta ki. Egyes elemzők szerint egyszerű kommunikációs fogásról van szó.

Carla Bruni egy interjúban arról beszélt, hogy közös gyereket szeretne Nicolas Sarkozyvel. "Ha biológiai úton nem lehetséges, akkor örökbe fogadnék egy kicsit" - tette hozzá a Le Figaro francia napilap szombaton megjelenő női mellékletében a francia köztársasági elnök 41 éves felesége. "Nem feltétlenül fontos a vérszerinti kötelék, anélkül is kialakulhat szoros kapcsolat."

A Le Post szerint a hír csupán az államfő válságkommunikációjának része.

A 20minutes.fr és más lapok már azt is tudni véli, hogy Bruni valójában terhes és így készítik elő a terepet a kis jövevénynek. Az egyetlen bizonyítékuk ugyanakkor az, hogy Bruni nemrég felkeresett egy kórházat Neuillyben.

Le Post egyik elemzője szerint egyébként Bruni mostani bejelentése egyértelműen a francia államfő válságkommunikációjának része. Sarkozynek ugyanis egyre alacsonyabb a népszerűsége, és megválasztásakor bejelentett reformjait sem fogadták kitörő örömmel a gazdasági válság kirobbanása után Franciaországban. A Le Post szerint a francia first lady bevetése már jól bevált módszer.

Carla Bruninak már van egy fia, férje, Nicolas Sarkozy pedig három gyerek édesapja.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó