Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A robbanás az elegáns nyolcadik kerület egyik sugárútján történt, a Boulevard Malesherbes 52. számú házban, abban az épületben, amelynek elsõ emeletén található Nicolas Sarkozy francia államfõ egykori ügyvédi irodája, valamint a Soa Emlékalapítvány is. A rendõrség szerint egyelõre semmilyen összefüggés nem állapítható meg a robbantás és a köztársasági elnök személye között.

{mosimage}
 
A France Info hírrádió információi szerint a merénylet egy másik ügyvédi iroda ellen irányult, amely az épület negyedik emeletén mûködik. Pierre Ponos, az ügyvédi iroda vezetõje a rádiónak elmondta: két kollegája nevére érkezett gyanús csomag, s az egyik robbant fel délután fél kettõkor. A merényletben a csomag címzettje súlyosan megsérült, titkárnõje életét vesztette. További négy sérültje van a robbantásnak. A másik csomag sorsáról egyelõre nem érkeztek hírek.
 
A France Info úgy tudja, hogy az iroda egyik munkatársa foglalkozik Yvan Colonna ügyével, akit Claude Erignac egykori korzikai prefektus kilenc évvel ezelõtti meggyilkolásával gyanúsítanak, és akinek a pere óriási médiavisszhang mellett a napokban folyik a párizsi bíróságon. A hírrádió szerint leginkább "a korzikai szállal" hozható összefüggésbe a merénylet.
 
Michel Gaudin, Párizs prefektusa a helyszínre sietett. A környéket hermetikusan lezárták, golyóálló mellénnyel ellátott fegyveres rendõrök vették körbe a robbantás helyszínét.

Egy férfit õrizetbe vettek. (Forrás: HVG)

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó