Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Gérard Dépardieu: Olaszországban is kell adót fizetniGérard Depardieu szívesen elhagyná Franciaországot Olaszországért, de nem azért, hogy elszökjön a magas francia adózás elől, hanem azért, mert "nagyon szereti ezt az országot".

A világhírű francia színész a Journal de Dimanche című francia lapnak adott interjúban hangsúlyozta: nem válna meg párizsi otthonától sem, viszont szeretné, ha lenne egy olaszországi is. "Így, amikor kedvem tartja, nyugodtan hazatérhetek Párizsba" - mondta.

Fia halála óta harminc kilót fogyott, de, mint mondta, nem azért, mert már nem iszik alkoholt, hanem a szorongások miatt.

Depardieu hangsúlyozta, hogy nem az adók elől menekül. "Olaszországban is kell adót fizetni. Nem mennék például Svájcba" - szögezte le.

A színész kötődése érhető: az 1970-es években nagy szerepe volt az olasz filmeseknek abban, hogy befutott. Bernardo Bertolucci Huszadik századának, valamint Marco Ferreri Az utolsó asszony című filmjének ő volt a férfi főszereplője.

A 60 éves Depardieu-t nagyon megviselte fia, Guillaume tavaly október 13-án bekövetkezett halála. A fiú 37 éves volt, tüdőrákban szenvedett. Harminc kilót fogyott, de, mint mondta, nem azért, mert már nem iszik alkoholt, hanem a szorongások miatt.

A színész kemény kritikusa a jelenlegi francia filmiparnak. "Azok, akik a filmekhez a pénzt adják, tökfejek. Nem vagyok biztos abban, hogy az olyan fickók, mint Bunuel, a jelenlegi produkciós rendszerben találnának-e pénzt.

Depardieu azt is bevallotta, hogy "soha nem álmodik a mozival, mindig csak az élettel és valós személyekkel".

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó