Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Kábítószer-kereskedelem vádjával bíróság elé állítják novemberben Rachida Dati francia igazságügyi miniszter egyik öccsét, jelentette be szerdán a francia ügyészség. Omar Datit és három társát kábítószer vásárlásával, birtoklásával, szállításával és értékesítésével gyanúsítják. Ezeket a bûncselekményeket 2004-ben és 2005-ben követték el. A tárgyalást november 19-re tûzte ki egy francia bíróság.

Nem ez az elsõ eset, hogy testvérei kellemetlen helyzetbe hozzák a marokkói-algériai származású igazságügyi minisztert. Kedden a politikus egy másik fivére, Jamal Dati egy év börtönbüntetést kapott kábítószer-fogyasztás és -kereskedelem miatt. Hat évvel ezelõtt Jamalt egyszer már hároméves börtönbüntetésre ítélték hasonló okból, miután 1995-ben pénzbüntetést róttak ki rá kábítószer-használat miatt.

{mosimage}

Az idén májusban hivatalba lépett 41 esztendõs Rachida Dati a közelmúltban fogadtatott el egy törvényt, amely szigorúbb büntetéseket helyez kilátásba a visszaesõ bûnözõk számára.

A Sarkozy-kormány etnikai sokszínûségét jelképezõ Datinak összesen 11 testvére van. A fivéreivel szembeni vádakkal és bírósági ügyekkel kapcsolatban múlt hónapban csak annyit mondott egy francia rádiónak, hogy "minden családnak vannak nehéz idõszakai".
A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó