Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A herceg, aki társaihoz hasonlóan nem volt jelen a tárgyaláson, azt követõen került a kábítószer-ügyosztály látómezejébe, hogy 1999. június 5-én a rendõrség több tonna kokaint talált Párizs Noisy-le-Sec nevû külvárosában. Az ezt követõ nyomozás eredménye szerint 1999. május 15-érõl 16-ára virradó éjszakán érkezett meg Nadzsef herceg Boeing 727-es repülõgépe a Le Bourget repülõtérre, fedélzetén hatvanhat Samsonite táskába csomagolva mintegy két tonna kokainnal. A repülõgép, amely Venezuelából indult, és Szaúd-Arábián keresztül érkezett Franciaországba, a szaúdi herceg diplomáciai mentessége miatt nem esett át semmilyen ellenõrzésen.

A rendõrségi akció során letartóztatták Guarin Gonfriert, aki beismerte, hogy a Medellin nevû drogkartellnek dolgozik. A további nyomozás során kiderült, hogy Nadzsef herceg Spanyolországban kapcsolatba került a kartellel, errõl a találkozóról azonban Jacques Verges, a herceg jogi képviselõje azt állította, hogy ártatlan üzleti megbeszélésrõl volt szó. Ráadásul amikor kiderült, hogy tárgyalópartnereinek köze van a drogkartellhez, megszakította velük a kapcsolatot. Verges szerint a herceg ellen indított eljárás mögött az amerikai hatóságok állnak. Arra a kérdésére ugyanis, hogy kitõl kapták az információt, miszerint Nadzsef részese a kokaincsempész-akciónak, Nicolas Hédin, a kábítószercsoport vezetõje azt felelte, hogy amerikai kollégáiktól. Az ügyben május 9-én várható döntés. (Forrás: Hetek)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó