Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A "félrefordítás" a múlt héten történt, és az Egyesült Államokban sugározták, ottani kábeltévé-elõfizetõknek. A feltûnõ képaláírást aztán átvette több New York-i internetes lap is.

A hírt angol nyelvû aláírással ellátó fordító Nicolas Sarkozy-nek azt a felhívását, hogy "minél többen csatlakozzanak a kampányához", úgy "ferdítette", hogy "csatlakozzanak a pöffeszkedõ önbizalmához". A tévécsatorna vezetõi "elfogadhatatlannak" minõsítették a munkatárs mentegetõzését, hogy õ csupán viccelni akart, és elbocsájtották a fordítót.

A France 2 vezérigazgatója elismerte, hogy a csatorna külsõs fordítói "szoktak viccelõdni azzal, hogy kicsavarják a valódi mondanivalót", de eddig még egyszer sem fordult elõ, hogy a "félrefordított" mondatok adásba is kerüljenek.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó