Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A legfõbb módosítás azért történt, hogy egy családegyesítést kérõ férfi - a családegyesítést 85 százalékban a családfõk kérelmezik - ne a genetikai teszt során tudja meg, hogy esetleg nem õ gyermeke biológiai édesapja. Így az önkéntes alapon, a francia állam költségére 18 hónapig kísérleti jelleggel végrehajtandó DNS-vizsgálatokon kizárólag az anyával való vérrokonságot ellenõrizhetik.

Az új bevándorlási törvénytervezettel a francia kormányzatnak az a célja, hogy a Franciaországba családegyesítés szándékával letelepedési engedélyt kérõk száma visszaszoruljon, de a munkavállalás céljából legálisan érkezõ bevándorlók jelenleg alig hét százalékos aránya növekedjen. A DNS-vizsgálat bevezetésével az egyre gyakrabban elõforduló hamisított külföldi anyakönyvek kiszûrését szeretné eléri a belügyminisztérium.

A bevándorlók DNS-vizsgálatának bevezetése heves vitát váltott  ki a francia közéletben. Jobb- és baloldali politikusok - Dominique  de Villepin korábbi kormányfõ, Francois Bayrou, a centrista Modem párt elnöke, Francois Hollande, a Francia Szocialista Párt fõtitkára - mellett több tucat közéleti személyiség a francia sajtóban közzétett közös petícióban tiltakozott a passzus ellen. Nyílt  levelükben arra kérik a köztársasági elnököt, hogy vonja vissza az intézkedést, amely azt a gondolatot kelti, hogy egy politikai kérdés biológiai válasszal megoldható. (Forrás: NOL)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó