Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Le pharaon dévoile ses incroyables trésors pour la dernière fois à Paris. – A fáraó utoljára fedi fel hihetetlen kincseit Párizsban.

Avec 150 000 billets déjà prévendus, Toutankhamon battra-t-il son record de 1967 et ses 1,24 million de visiteurs.

  • Már 150 ezer jegyet értékesítette, Tutankhamon túlszárnyalta 1967-es rekordját és 1,24 millió látogatóját.

Environ 150 000 billets prévendus avant même l’ouverture : l’exposition Toutankhamon à la Grande Halle de La Villette, à Paris, 150 objets dont le tiers n’est jamais sorti d’Egypte, promet déjà d’être un succès public. C’est la dernière occasion avant qu’ils ne gagnent le Grand Musée égyptien, dont l’ouverture est prévue au Caire entre 2020 et 2022.

  • Már a megnyitás előtt mintegy 150 ezer jegyet adtak el: a Tutankhamon kiállítás a párizsi La Villette Grand Halle-ban lesz abból a 150 tárgyból, amelynek egyharmada még sosem hagyta el Egyiptomot. Ez lesz az utolsó alkalom, mielőtt Kairóba, a Nagy Egyiptomi Múzeumba kerülnek 2020 és 2022 között.

 

Le retour de la momie ? Paris avait déjà consacré Toutankhamon au Petit Palais en 1967. Mais, comme à l’époque, le corps du pharaon, mort à 18 ans disent les uns, à 19 ou 20 pensent les autres, est resté chez lui, dans son tombeau de la Vallée des rois, près de Louxor. Tout comme la majeure partie de son trésor, 5 398 pièces en tout conservées au Musée du Caire, dont son fameux masque qui, jurent les autorités, ne quittera jamais le pays. On le comprend : aurait-on l’idée de prêter La Joconde…

  • A múmia visszatérése? Párizs már 1967-ben a Petit Palais-nek szentelte Tutankhamont. Az egyesek szerint 18 éves, mások szerint 19-20 éves korában meghalt fáraó teste a királyok völgyében, Luxor közelében maradt. Mint a legtöbb kincs, 5 398 darab a Kairói Múzeumben maradt, beleértve híres maszkját is. A hatóságok esküsznek arra, hogy soha nem fogja elhagyni az országot.
    Megértjük, mi sem adnánk kölcsön Mona Lisát ...

Toutânkhamon, le trésor du Pharaon, c'est le nom de l'exposition magnifique qui s'installe à la Grande Halle de la Villette du 23 mars au 15 septembre 2019.

  • Tutankhamon, a fáraó kincse, ez a csodálatos kiállítás neve, amely a Grande Halle de la Villette-ben kerül megrendezésre 2019. március 23. és szeptember 15. között.

Source : lemonde

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó