Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Bruno Le MaireBruno Le Maire elutasította azokat a hangokat, amelyek szerint a Franciaországban elfogadott 7,8 milliárd eurós mentőcsomag a protekcionizmus jele lenne. Az Európai Uniós ügyekért felelős miniszter szerint pusztán az ipar és a munkahelyek védelméről van szó.

"Ez nem protekcionizmus, hanem az iparunk és munkahelyeink védelme" – idézi a miniszter France Infonak adott nyilatkozatát az AFP. Bruno Le Maire, az Európai Uniós ügyek tárcájának vezetője ezzel elutasította az EU legfőbb versenyjogi illetékesének véleményét. A miniszter egyúttal leszögezte: nem áll szándékukban felülvizsgálni elképzeléseiket.

Nicolas Sarkozy tegnap bejelentett tervei szerint 7,8 milliárdos támogatást kapna a Peugeot-Citroen és a Renault PSA, feltéve, hogy nem szüntetik meg a franciaországi munkahelyeket. Az Európai izottság a közeljövőben értékeli hivatalosan a tervet, de a huszonhetek legfőbb versenyjogi hatósága már tegnap kifejezte aggodalmát amiatt, hogy Sarkozy az állások helyben tartásához kötné a segítségnyújtást.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó