Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A magához tért férfi a lezuhant gép egyik szerelõje. A repülõ 20 utasa és a személyzet másik két tagja nem élte túl a balesetet. A földön 15 ember halt meg.

Az Antonov 26-os tehergép Kinshasa egyik külsõ munkásnegyedére zuhant. A sérültek száma 30 körül van, pontos adat továbbra sincs. Az áldozatok száma még nõhet, mert sok a súlyos sérült és a letarolt házak alatt is lehetnek még emberek. A mentõalakulatok pénteken holttestek és túlélõk után kutatnak a romok alatt.

A gép az Africa One nevû légitársaságé volt és az ország középsõ részére, Tshikapába tartott. A nem megfelelõ biztonság miatt az Africa One rajta van az Európai Unió repülési feketelistáján, így a kontinens felett nem repülhet.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó