Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
A többségében afrikai származású családok eltávolítása nyugalomban történt. Sokan gyalog távoztak a helyszínrõl, de voltak olyanok, akiket rendõrségi autók szállítottak befogadó helyekre.

Csütörtökön a rendõrök nem avatkoztak közbe, amikor "Százezer lakást azonnal, egymilliót nagyon gyorsan!" felirat alatt az aktivisták ötven apró, gömb alakú, piros sátrat állították fel az úttesten és a járdán a tõzsde közelében.

A sátorba beköltözõ francia állampolgárságú, kis jövedelmû családok lerobbant házakban, bizonytalan körülmények között élnek. Többségük évek óta vár szociális lakás kiutalására. Jean-Baptiste Eyraud, a DAL elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy befogadó helyrõl lerobbant házakba költözve francia családok évekig így élhetnek.

A francia parlament tavasszal fogadta el a lakhatási jogról szóló törvényt, amely kimondja, hogy a Franciaország területén szabályosan tartózkodó személyeknek az állam garantálja az önálló és megfelelõ szálláshoz való jogát.

A DAL a hajléktalanok számára ötszáz szociális lakás azonnali átadását kívánja, és további 100 ezer lakás átadásáról szóló sürgõsségi tervet követel. Szerintük a törvény alkalmazásához a meglévõ szociális lakásokat egyszerûen el kellene foglalni, mert azok kiutalása önkényes alapon történik.

Párizsban és környékén jelenleg 374 ezren várnak szociális lakás kiutalásra. (Forrás: EchoTV)
Forrás: MTI
A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó