Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Hétfő éjszakára lezárták Párizs összes repülőterét, mivel az időjárás-előrejelzések szerint heves vihar közeledett a régió felé.

A hétfőn este 8 óra és kedd reggel 10 óra között induló- és érkező járatokat törölték.

 

És az előrejelzések ez egyszer pontosnak bizonyultak. Hétfő éjszaka 125 km/h-s széllökések érték el a francia fővárost. Párizs összes nyilvános parkját, és az Eiffel-tornyot is lezárták. Az Air France-nak végül 210 járatát kellett törölnie. A biztonsági intézkedéseknek köszönhetően a heves vihar ellenére sérültekről nem érkezett hír.

Az utakat több helyen kidőlt fák, letört ágak és tetőcserepek borították. Egy hónapon belül ez már a második súlyos vihar Franciaországban. Az előrejelzések szerint az óránként 120-160 kilométeres sebességgel érkező szél nem lesz annyira pusztító, mint a január 24-én Franciaország délnyugati részén végigsöpört orkán, de várhatóan tovább tart, és az ország nagyobb részét fogja érinteni.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó