Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Franciaország a július 14-i nemzeti ünnepen az egészségügyi dolgozók előtt tiszteleg. - Le 14-Juillet sera l'occasion de rendre hommage aux soignants.

Franciaország a legnagyobb nemzeti ünnepen, a francia forradalom kitörésének július 14-i megemlékezésén a koronavírus-járvány elleni küzdelemben kiemelt szerepet vállalt egészségügyi dolgozók előtt fog tisztelegni - közölte szerdán a francia kormányszóvivő.

"Emmanuel Macron államfő azt szeretné, ha a nemzeti ünnep egy újabb alkalom lenne arra, hogy a nemzet kifejezze az elismerését és tiszteletét mindazok előtt, akik elkötelezték magukat a Covid-19 elleni küzdelemben" - mondta a kormányülés után Sibeth Ndiaye. Jelezte azt is, hogy közülük nagy számban lesznek azok, akik a legmagasabb francia állami elismerésben, a Becsületrendben részesülnek.

 

Emmanuel Macron souhaite rendre un hommage particulier aux soignants le 14-Juillet.

Le 14 juillet, le jour de la fête nationale, sera particulier cette année. Emmanuel Macron a indiqué en conseil des ministres, ce mercredi matin, qu'un hommage serait rendu aux personnels soignants mobilisés dans la lutte contre le coronavirus depuis deux mois en France.

La Légion d’honneur pour récompenser la lutte contre le virus. La porte-parole a également indiqué qu’une promotion unique de l’Ordre national du mérite et de la Légion d’honneur sera publiée le 1er janvier 2021, et non comme d’usage les 15 mai et 14 juillet, et qu’elle comprendra « une part importante de personnes ayant contribué à la lutte contre le virus à tous les niveaux et dans tous les domaines d’activité »


Source: internet

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó