Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Fegyveresek rabolták ki Párizs legmenõbb ékszerboltját, a Harry Winston-t. A rablók, akik közül ketten nõnek öltöztek, jól tájékozódtak, az eladók némelyikét névrõl ismerték. Néhány alkalmazottat bántalmaztak is.

Az ékszerboltot csaknem pontosan egy éve már kirabolták, akkor tízmillió euró (2,65 milliárd forint) értékû ékszert zsákmányoltak.

Franciaország történetének legnagyobb ékszerrablása zajlott csütörtökön Párizsban, jelentette az AFP. A fegyveresek nyolcvanmillió euró (21,2 milliárd forint) értékû gyémántot és egyéb ékszert zsákmányoltak. A rendõrség pénteki tájékoztatása szerint a rablók szinte minden kiállított ékszert elvittek a Harry Winston ékszerboltból.

A BBC értesülései szerint legalább négy rabló - kettõ nõnek öltözve - rohanta le a filmsztárok és királyok kedvelt ékszerboltját, amely a Champs-Elysées tõszomszédságában, az Avenue Montaigne-on van. A rablók jól tájékozottak voltak, a személyzet több tagját névrõl ismerték, írja rendõrségi forrásokra hivatkozva a brit hírszájt. Azt is pontosan tudták, mit hol keressenek.

A bûntény idején 10 vevõ és 15 eladó volt a boltban. A rablók állítólag bántalmaztak néhány eladót. Az ékszerboltot csaknem pontosan egy éve már kirabolták, akkor tízmillió euró (2,65 milliárd forint) értékû ékszert zsákmányoltak.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó