Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A francia ingatlanbefektetési aktivitás 54%-kal 13 milliárd euróra csökkent 2008-ban, míg 2007-ben a befektetések értéke 28,5 milliárd eurót tett ki a Cushman & Wakefield elemzése szerint - írja a PropertyEU.

A beruházási aktivitás tavaly több mint 77 százalékkal zuhant.

A 2008-ban tapasztalt befektetési érték messze elmarad a 1998 óta megfigyelt átlagos (14,4 milliárd euró) értékektől, s ráadásul megtört a négy éve tartó növekedési folyamat is.

A kiskereskedelmi befektetési piacot sújtotta leginkább a pénzügyi válság, a beruházási aktivitás több mint 77%-kal zuhant a tavalyi évben, s mindössze a tranzakciók 35%-ka esetében lépte át az üzlet értéke a 100 millió eurót, szemben a 2007-es évben megfigyelt 58%-kal. Az Ile-de-France piac rendelkezik a legnagyobb befektetési részesedéssel az országban, a teljes tranzakciós volumen 73%-a volt ide köthető.

Az amerikai és külföldi befektetők jelentős mértékben távolodtak el a francia piactól, egyedüli kivételt a német nyíltvégű alapok jelentettek.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó