Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Ophélie BretnacherMegerősítette a Franciaországban szerdán elvégzett újabb boncolás, hogy fulladás okozta Ophélie Bretnacher francia diáklány halálát - adja hírül az erdon.ro internetes portál.

A Budapesten tanuló lány holttestét egy hónappal ezelőtt találták meg a Duna budapesti szakaszán. A franciaországi boncolás ily módon megerősítette a magyar igazságügyi orvosszakértői véleményt.

Ez utóbbit a diáklány családjának egyik ügyvédje, Francis Chouraqui korábban kétségbe vonta. A diáklány holttestét kedden szállították haza Franciaországba.

A Párizs környékén szerdán elvégzett újabb boncolás pedig a forrás szerint megerősítette, hogy a lány halálát vízbefúlás okozta, s a testén nem láthatóak ütésnyomok.

A 22 éves lány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra tavaly szeptemberben. Utoljára december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján.

Ophélie Bretnacher holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna XXI. kerületi szakaszán. A holttest megtalálása után a magyar igazságügyi orvosszakértői vélemény azt állapította meg, hogy a lány halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel.

Ophélie Bretnacher szülei elutasítják azt a feltételezést, hogy lányuk öngyilkos lett volna. A baleset lehetőségét a francia hírügynökség szerint viszont az teszi "rendkívül valószínűtlenné", hogy a Lánchídon magas korlát védi a járókelőket.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó