Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Európa egyik legfőbb turisztikai célpontja, a Disneyland Paris július 15-től nyit ki a látogatók előtt, de csak fokozatosan, és sok, korábban állandó eseményt elnapolva – jelentette be a szórakoztatópark.

A két tematikus park, a Parc Disneyland és Parc Walt Disney Studios, valamint a Disney's Newport Bay Club és a Disney Village hotelek szigorú egészségügyi szabályok betartásával nyílnak meg, és csak korlátozott számú látogatót fogadnak. A szájmaszk viselete kötelező lesz minden 11 éves kor feletti látogatónak és a személyzetnek egyaránt. És ahogy ez most a legtöbb kulturális és szórakoztató intézménynél van, úgy ide is előre, online lehet csak megvásárolni a jegyeket.

A Disneyland Paris jelezte, hogy nem minden eseménye és előadása indul majd újra azonnal, mivel a kötelező távolságtartást is be kell tartani. Ebbe beletartozik a híres Disney-felvonulás, valamint az esti tűzijátékok és látványos fényjátékok is. Az Oroszlánkirály és a Dzsungelfesztivál című előadások is csak későbbi időpontokban lesznek megtartva.

Ami viszont talán a kisgyerekek számára a legszomorúbb hír, hogy felfüggesztették a találkozásokat a Disney-figurákkal is; így csak a parkban, séta közben lehet majd látni a szereplőket.

Forrás: travelo

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó