Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A pert indító francia nyelvvédelmi hatóság munkatársa, Marc Bonnaut szerint nem az a gond, hogy a hálózaton az információk angolul (vagy akármilyen más nyelven) vannak: "egy site lehet angolul, kínaiul vagy oroszul is, csak legyen francia változat is. Nem az angol nyelv ellen, hanem a francia nyelv mellett vagyunk. Végül is ez Franciaország." Az 1994-es törvény szerint kötelezô a nyilvános információk (pl. hirdetések, étlapok) francia nyelven való feltüntetése, és ha idegen nyelvû fordítás is van, akkor több mint egy fordítást kell megadni, nehogy az ország kétnyelvûvé váljon. A Georgia Tech Lorraine igazgatója tiltakozik: "mi egy amerikai egyetem tananyagát tanítjuk, és a diákok a Georgia Institute of Technology diákjai". M. Bonnaut válasza: "ha egy párizsi német kávéházat csak németek látogatnak, akkor is kell, hogy legyen francia nyelvû étlap".

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó