Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech
 
 
La chaîne israélienne pour chiens DOGTV, lancée aux Etats Unis, fait son entrée en Europe et devrait arriver sur les écrans français dans quelques mois… Au programme: relaxation et stimulation de votre animal de compagnie.
 
Az Egyesült Államokban indított, kutyáknak szóló izraeli TV-csatorna, Európába is eljut és várhatóan néhány hónap múlva a francia képernyőkre is megérkezik. Programjában: kedvenc állataink pihenése és serkentése.
 
Les chiens vont (enfin?) avoir leur chaîne de télévision. L’israélienne DOGTV annonce son arrivée en Europe, à commencer par l’Allemagne. Une diffusion en France, au Royaume-Uni et en Irlande devrait suivre dans quelques mois, selon The Hollywood Reporter.
 
A kutyáknak lesz (végre) egy TV-csatornájuk. Az izraeli DOG TV bejelentette Europába érkezését, Németországgal kezdve. Egy adás Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Írországban, valószínűleg néhány hónap múlva következik, a Hollywood Reporter  szerint.
 
DOGTV est diffusée 24 heures sur 24 et 7j/7. La chaîne de télévision affirme que sa programmation est scientifiquement développée. “Grâce à des années de recherche avec certains des meilleurs experts mondiaux des animaux de compagnie, un contenu spécial a été créé pour répondre aux attributs spécifiques des chiens en terme de vision et d’audition et prend en charge leur comportement naturel”, indique DOGTV sur son site. Finie la solitude canine.
 
A DOGTV a hét minden napján 24 órában sugároz. A televíziós-csatorna azt állítja, hogy programja tudományosan kifejlesztett. "Hála a világ vezető háziállat szakértői sok éves munkájának, olyan különleges tartalom jött létre, ami megfelel a kutyák sajátos látásának és hallásának, és támogatja a természetes viselkedésüket", vázolja a DOGTV saját honlapján. Vége a kutyamagánynak.
 
 
Détente, stimulation et nutrition / Pihenés, ösztönzés és táplálkozás
 
Concrètement, le programme serait fait d’instants de détente et de stimulation, avance The Hollywood Reporter. Un programme de deux heures sur la nutrition devrait bien arriver, ainsi qu’une émission intitulée Dog Star, construite autour des envois de vidéos de leurs téléspectateurs.
 
Pontosabban szólva, a program pihenés és az ösztönzés pillanatait fogja bemutatni, jelenti a Hollywood Reporter. A Dog Starnak nevezett kétórás program a helyes táplálkozásról fog szólni, és a nézők által beküldött videókra fog épülni.
 
“Nous obtenons un retour constant de la population sur ce que les chiens regardent, quand ils regardent, à quelle heure de la journée, pour combien de temps”, avance DOGTV. Sans voix, les vidéos de relaxation alternent entre grand paysages et chiens, le tout sur une petit musique douce. Extrait :
 
"Állandó visszajelzést kapunk a közönségtől, arról , hogy a kutyák mit, milyen napszakban, milyen hosszú ideig néznek", állítja a DOGTV. Szavak  nélkül, relaxációs videók váltakoznak tájképek és kutyák között, az egész egy lágy zenei aláfestéssel kísérve.
 
{youtube}
{/youtube}
 
“Bichonner les animaux de compagnie” / "Elkényeztetni a kedvenceket"
 
“L’Europe est un lieu naturel pour l’expansion. Dans la plupart des pays entre 30% et 50% des foyers ont un chien. Il s’agit d’un canal de niche, mais c’est une assez grosse niche”, déclarent à The Hollywood Reporter, Yoav Zeevi, responsable de la distribution internationale de la chaîne.
 
Európa a terjeszkedés természetes helye. A legtöbb országban a háztartások 30-50 %-ban van egy kutya.  Egy kutyafalka csatornájáról van szó, de ez egy elég nagy falka", jelenti Yoav Zeevi, a Hollywood Reporter  nemzetközi forgalmazási láncának vezetője.
 
DOGTV est déjà implantée aux Etats-Unis, en Corée du Sud, au Japon et bien sur en Israël, des pays qui “aiment bichonner leurs animaux de compagnie”. Les Français seront-ils intéressés par une chaîne de télévision qui programme un chien qui surfe?
 
A DOGTV már működik az Egyesült Államokban, Dél-Korreában, Japánban és természetesen Izraelben, azokban az országokban, ahol "szeretik kényeztetni kedvenceiket". A franciák vajon érdeklődnek-e olyan televíziós program iránt, ahol a kutyák szörfözhetnek?
 
 
Forrás: Coolisrael / Fordítás: Párducz Erzsébet
 
{youtube}
{/youtube}
 

Építő hozzászólásodat várjuk, akár a fordítással, akár a cikk tartalmával kapcsolatban!

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó