Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Juliette Binoche kapja a Zürichi Filmfesztivál életműdíját.

Az Oscar-díjas filmsztárnak a Hogyan legyél jó feleség? című filmjét mutatják be a szeptember 24. és október 4. között zajló mustrán. Ez lesz az első alkalom, hogy francia színészt tüntetnek ki a díjjal. Az 56 éves sztár több mint 75 filmben játszott, olyan rendezőkkel forgatott, mint Jean-Luc Godard és Kryszstof Kieslowski.

„Boldog vagyok, hogy elmehetek a ZFF-re ebben az évben, amely különleges a világ és a mozi számára is. Meghatódtam, hogy engem tüntetnek ki a Golden Iconnal, de mindenekelőtt a filmek és a rendezők azok, akiket a személyemen keresztül megtisztelnek a díjjal” − fogadta a hírt Binoche.

Az 56 éves sztár több mint 75 filmben játszott eddig, például a Csokoládé-ban Johnny Deppel, Az angol beteg-ben Ralph Fiennesszal, és a Csillagok határán-ban Robert Pattinsonnal.

„Ebben az évben, amikor Franciaország a fesztivál vendége, nagy öröm, hogy a francia mozi igazi ikonjának adhatjuk az elismerést"
– mondta Christian Jungen művészeti igazgató.

Az életműdíjat korábban többek között Cate Blanchett, Glenn Close, Arnold Schwarzenegger, Michael Douglas, Richard Gere és Sean Penn kapta meg.

Juliette Binoche primée par le Festival du Film de Zurich

L’actrice française et oscarisée Juliette Binoche reçoit le Golden Icon Award au 16ème Festival du Film de Zurich (ZFF). Elle viendra y présenter son dernier film «La bonne épouse».

La France est le pays hôte du festival cette année et «c’est un plaisir particulier d’honorer une véritable icône du cinéma français», a déclaré Christian Junge, directeur artistique du ZFF, dans un communiqué jeudi. «Juliette Binoche est extrêmement polyvalente et se distingue par un choix judicieux de rôles. Elle donne de la profondeur à ses personnages, aussi bien dans les drames que dans les comédies.»

C’est la première fois que la plus haute distinction du ZFF est décernée à une actrice française. Mais ce n’est pas la première apparition de Juliette Binoche à Zurich: «J’ai été impressionnée par le dynamisme du festival», dit-elle de sa visite du ZFF en 2014, lit-on dans le communiqué de presse. Et elle a hâte de revoir des «gens qui sont passionnément intéressés par d’autres peuples et d’autres cultures».

Son nouveau film «La bonne épouse» de Martin Provost, qu’elle présentera au cinéma Corso à Zurich le 30 septembre, est une comédie dans laquelle Juliette Binoche incarne une femme qui dirige une école ménagère en Alsace à la veille de Mai 68. L’actrice parlera également de sa carrière avec le public le 1er octobre.

Le 16e Festival du film de Zurich se tiendra du 24 septembre au 4 octobre.

Forrás: MTI / swissinfo

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó