Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Samy Naceri. Nem mind arany, ami fénylik?Letartóztatták Samy Naceri francia színészt. Bírósági értesülések szerint azzal vádolják, hogy megkéselte volt barátnője partnerét a nyílt utcán Párizsban.

Luc Besson Taxi című sorozatának sztárját hivatalosan fegyveres erőszakkal és gyilkossággal való fenyegetéssel vádolják - közölte Naceri ügyvédje. Hozzátette, hogy ejthetik a vádakat, ha a nyomozás során nem tárnak fel egyértelmű bizonyítékokat.

Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozó bírósági források szerint a 47 éves színész vitába keveredett volt barátnőjével, aki segítségül hívta partnerét. Naceri leszúrta a férfit, akinek sebesülése nem életveszélyes. Az eset a múlt héten csütörtökön történt a Champs-Élysées sugárút közelében. 

Naceri már többször megjárta a börtönt. Legutóbb tavaly novemberben ítélték el, mert jogosítvány nélkül vezetett, és elütött egy rendőrt. Hat hónapot és 7500 euró (2 millió forint) pénzbüntetést kapott. Naceri az ítélet ellen fellebbezést nyújtott be.

A francia-algériai származású művész 2006-ban a cannes-i filmfesztiválon négy társával megosztva megkapta a legjobb színésznek járó díjat A dicsőség arcai (Indigenes) című második világháborús filmben nyújtott alakításáért. A film a francia gyarmati hadseregben szolgáló észak-afrikai katonákról szól.

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó