Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Meg akar szüntetni idegen nyelvű adásai közül hatot a Radio France International (RFI), a legnagyobb külföldre is sugárzó francia rádióállomás.

A szakszervezeti források szerint a közszolgálati francia rádió a német, a lengyel, a szerbhorvát, a török, az albán és a laoszi adását kapcsolná le, kellő hallgatottságuk híján. Valamennyi megszûnõ rádióadást Párizsból sugározzák.

Nem kizárt, hogy ezzel egyidejűleg a romániai kivételével bezárják az RFI külföldön működő szerkesztőségeit. Fejlesztenék viszont többek között a francia, az angol, a portugál és a spanyol nyelvű adásokat.

A tervezett átszervezésrõl Alain de Pouzilhac, az RFT elnöke és Christine Ockrent vezérigazgató tájékoztatta a vállalat üzemi tanácsát. Az RFI jelenleg húsz nyelven sugároz, és saját kimutatása szerint 46 millió rendszeres hallgatója van szerte a világon.

(Forrás: FigyelőNet)
A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó