Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Kifütyülték a belga szépségkirálynõt, nem azért, mert nem elég szép, hanem azért, mert csak franciául tud. Ez nem tetszett a holland anyanyelvû nézõknek, Belgium szépét ugyanis Flandria szívében, Antwerben választották meg. Amikor a show házigazdája hollandul megkérdezte, hogy milyen jövõt képzel el magának 10 év múlva, Alizze Poulicek nem tudott válaszolni.

Videó: Kifütyülték a belga szépségkirálynõt

Alizee Poulicek édesanyja vallon, azaz francia ajkú belga, édesapja pedig cseh, ezért nem tud hollandul, ez azonban nem hatotta meg a közönség flamand tagjait. A mûsorvezetõ lefordította a kérdést.

Lehet, hogy a belga szépségkirálynõ tíz év múlva már nem Belgiumban ébred, az ellentétek ugyanis egyre nagyobbak az északi Flandria és déli Vallónia között: ezért nem sikerült fél éve kormányt alakítani. Sokan attól tartanak, hogy a 177 évvel ezelõtt alakult ország kettészakad a nyelvi határok mentén. A belga szépségkirálynõ ennek ellenére megígérte, hogy megtanul hollandul - õ ezt teszi hazája egybemaradásáért. (Forrás: hírTV)

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó