Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

Az iShares MSCI France ETF a Morgan Stanley Capital International franciaországi országindexére épül, és így a legnagyobb francia társaságok részvényeinek teljesítményét képezi le. Az alap portfóliójában jelentõs részt, mintegy 21 százalékot képviselnek az elmúlt évben kiválóan teljesítõ pénzügyi szektor vállalatai, mint például az AXA, vagy a BNP Paribas.

A hatalmas biztosító társaság az alap egyik legnagyobb befektetése, a hazánkban a Winterthur megvásárlásával közelmúltban megjelenõ AXA árfolyama a múlt héten történelmi csúcsra, 46.30 euróra kúszott fel, és az elemzõk 33 százalékos EPS növekedést várnak a társaságtól (az egy részvényre jutó profit 2006-ban 2.52 dollár volt). Szintén nagyban hozzájárult az ETF teljesítményéhez az acéliparban jeleskedõ Arcelor Mittal, amely április 10-én ért fel legutóbbi csúcsára.

Az ETF visszatekintõ hozamai hosszabb távon is impozánsak: az elmúlt öt és tíz évben is bõven kétszámjegyû éves átlagos hozamokat zsebelhettek be az 1996-ban indult alap befektetõi. Az elmúlt öt naptári év közül egyedül a 2002-es volt lehangoló, ekkor az alap jelentõs, több mint 20 százalékos veszteséget halmozott fel. Azóta viszont szinte szárnyal az alap árfolyama. (Forrás: portfolio.hu)

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó