Bienvenu sur www.francianyelv.hu   A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Bienvenu sur www.francianyelv.hu GSpeech

A mintegy 21 ezer francia Airbus-alkalmazott közel 90 százaléka csatlakozott a figyelmeztetõ megmozduláshoz, a tervezett átalakítások ellen, amelyek mintegy 10 ezer munkahely elvesztésével járhatnak.

Munkahelyük lehetséges elvesztése miatt tiltakozó gyûléseket tartottak dolgozók ezrei az Airbusokat szerelõ EADS repülõgépgyártó konszern németországi üzemegységeiben a múlt pénteken. Egyes sajtójelentések szerint több mint 24 ezren tiltakoztak, az EADS összesen 28 ezer embert foglalkoztat Németországban.

Az üzleti válság veszélye azóta lebeg az EADS felett, hogy többször és alaposan halasztani volt kénytelen A380 jelzésû modelljének jövõbeni szállítását, márpedig ezen gépekre már számos rendelést kapott.

A felolvasó használata

A honlapon található francia nyelvű szövegeket a beépített program felolvassa, ha kijelölöd a szöveget az egérrel. Ha nem tudod hogyan kell, nézd meg ezt a videót: 

Állásajánlatok
Bíró Ádám könyvei

Vive la langue française!

Oublie ton passé,
qu`il soit simple ou composé,
Participe à ton Présent
pour que ton Futur
soit Plus-que-Parfait !

A kijelölt francia nyelvű szöveg felolvasásához kattints a hangszóróra! Francianyelv.hu felolvasó